Julbord 2022

ITALIENSKT JULBORD

Härligt juldekorerad lyser fina Restaurang Trattorian upp Norr Mälarstrand. En scen där glada gäster, god mat, smaker, dofter, musik och en fantastisk miljö skapar en förväntan för deras traditionella italienska julbord. De lovar dig en gastronomisk resa genom Italien och dess kulinariska regioner.

Tiden går fort och snart är det jul! Även i år erbjuder Seko Klubb SJ Trafik sina yrkesverksamma medlemmar i Sektion Administratörer, Försäljning, Åkande och VÄTE plats på julbord med anmälningsstart från 15 november. För fjärde året i rad går julbordet i traditionellt italienskt tema. Julborden äger rum från kl. 18:45 under de tre decemberkvällarna tisdagen den 13:e, onsdagen den 14:e och torsdagen den 15:e december med begränsat antal platser (max 20 st platser/kväll) på Restaurang Trattorian, ett italienskt julbord på Kungsholmen. I år är julbordet helt gratis för medlemmar.

Fr.o.m. måndagen den 28 november tar vi också in anmälningar från icke yrkesverksamma medlemmar i Sektion Pensionärer som vill närvara. Detta sker på samma villkor som för klubbens aktiva sektionsmedlemmar.

Sista dag för anmälan är fredagen den 2:a december, vilket innebär att vakanta platser därefter avbokas. Observera att det är begränsat med platser, så skynda och boka!

För specifik bokning/anmälan, förhinder, uppdaterad anmälningslista etc. klicka på en av nedanstående länkar för aktuell julbordskväll:


Ett axplock av Trattorians julbord förut

Med reservation för eventuella ändringar. Fullständig meny finns på www.trattorian.se

ARINGHA – SILL & STRÖMMING
Citrus- & fänkåls-sill
Amaronegravad sill
Citronsill
Basilika- & citron-strömming
Citrongravad strömming
Rostad strömming med medelhavsvinägrett
Citrus- & fänkålspicklad svamp

PESCE E OUVA – FISK & ÄGG
Tonfisk tartar med salsa cipriani, kapris, chili & citron
Citrongravad lax med limoncello & fänkålscruditeer
Vedugnsbakad forell
Citron & aniskokt lax
Saffransmajonnäs
Lax & skaldjursterrine
Bläckfisksallad med gurka, citron & mynta
Tryffelägg med marsalasglacerad lök
Potatisfrittata Omelette med tryffel och gräslök

SALUMERIA – CHARKUTERIER
Prosciutto
Coppa di parma
Salami finocchiona
Salami piccante
Salami tartufo Toscansk vildsvinspastej
Oxcarpaccio med tryffelvinägrette, ruccola & parmesan
Mozzarella med mynta & chili
Marinerade oliver

TILLBEHÖR
Mozzarella med mynta & chili
Marinerade oliver
Tryffelvinägrett
Tomatvinägrett
Olivvinägrett

VERDURE – DET GRÖNA BORDET
kronärtskockor, olivolja & örter
tomatsallad, balsamico,
lila basilika & picklad lök
rostad pumpa med citron-
& agavevinägrett,
gulbetor med mandelricotta &
citron- & agavevinägrett
bakade morötter med rostade kryddor,
persilja & vinäger
radicchiosallad med gorgonzoladressing
& granatäpplen
rödlök, örter & citron
Citronpicklade grönsaker

PRIMI – PASTA & RISOTTO
Pasta al forno med fänkålssalsicca, chili & tomat
Gnocchi med gorgonzola & valnötter
Tryffelrisotto
Pizza al taglio

CARNE – KÖTT FRÅN GRILLEN
Salsiccia med pärllök, rosmarin, grissida med honung & rosmarin
Kalvfrikadeller med svampsås, parmesan & persilja
Kalvtritip med ruccola & parmesan
Kycklinglår med tomatsås & parmesan

CONTORNI – TILLBEHÖR
Cavalo – Gräddstekt savoykål med salamikrisp & svartpeppar
Sedano rapa – bakad rotselleri med kastanjer, svartkål & citron- & agavevinägrett
Cavolfiore- vedugnsbakad blomkål med tryffelvinägrett
Cavolo – kålgrillad spetskål med citron, timjan & spenat
Friterad potatis med rosmarin

CONTORNI-TILLBEHÖR VARMA BORDET
Tryffelmajonnäs
Chimichurri toscano Salsa rossa

DESSERTBORDET
Glassvagn med tillbehör
Tiramisu
Tiramisu Chokladtårta med lättvispad grädde & myltade bär
Apelsin & kanelpannacotta med citrussallad
Citronmarängtartlett
Saffran & mandeltårta
Hasselnötsmousse
Chokladsalami med torkad frukt & nötter
Chokladbräck med tranbär
Chokladtryfflar
Macedonia- fruktsallad
Nötter, Godis & Konfektyr

FORMAGGIO- OSTAR MED TILLBEHÖR
Parmigiano reggiano,
Pecorino toscano
Tryffelpecorino
Ubriaco amarone
Gorgonzola Rocchetta
Ubriaco amarone

november 15, 2022