Julbord 2019
ITALIENSKT JULBORD
Härligt juldekorerad lyser fina Restaurang Trattorian upp Norr Mälarstrand. En scen där glada gäster, god mat, smaker, dofter, musik och en fantastisk miljö skapar en förväntan för deras traditionella italienska julbord. De lovar dig en gastronomisk resa genom Italien och dess kulinariska regioner.
Tiden går fort och snart är det jul! Även i år erbjuder Seko Klubb SJ Trafik sina aktiva medlemmar i Sektion Administratörer, Försäljning, Åkande och VÄTE plats på julbord. Nytt för i år är att julbordet går i traditionellt italienskt tema. Julborden äger rum från kl. 17:00 under de tre decemberkvällarna tisdagen den 17:e, onsdagen den 18:e och torsdagen den 19:e december med begränsat med platser per kväll på Restaurang Trattorian, ett italienskt julbord på Kungsholmen. Och detta till mycket kraftigt reducerade priser.
Fr.o.m. 26 november öppnar vi även upp för pensionärsmedlemmar i Seko att anmäla sig till ett av nedanstående julbord. Sista dag för inkommen anmälan/inbetalning är tisdagen den 3 december, vilket innebär att vakanta platser då avbokas. Observera att det är begränsat med platser. så skynda och boka! Vid färre än 4 st deltagare per kväll så ställs det aktuella julbordet in.
För bokning, förhinder, uppdaterad anmälningslista etc. se en av nedanstående länkar för respektive julbordskväll:
Ett axplock av Trattorians Julbord 2019
(med reservation för eventuella ändringar)
ARINGHA – SILL & STRÖMMING
Citrus- & fänkåls-sill
Amaronegravad sill
Citronsill
Basilika- & citron-strömming
Citrongravad strömming
Rostad strömming med medelhavsvinägrett
Citrus- & fänkålspicklad svamp
PESCE E OUVA – FISK & ÄGG
Tonfisk tartar med salsa cipriani, kapris, chili & citron
Citrongravad lax med limoncello & fänkålscruditeer
Vedugnsbakad forell
Citron & aniskokt lax
Saffransmajonnäs
Lax & skaldjursterrine
Bläckfisksallad med gurka, citron & mynta
Tryffelägg med marsalasglacerad lök
Potatisfrittata Omelette med tryffel och gräslök
SALUMERIA – CHARKUTERIER
Prosciutto
Coppa di parma
Salami finocchiona
Salami piccante
Salami tartufo Toscansk vildsvinspastej
Oxcarpaccio med tryffelvinägrette, ruccola & parmesan
Mozzarella med mynta & chili
Marinerade oliver
TILLBEHÖR
Mozzarella med mynta & chili
Marinerade oliver
Tryffelvinägrett
Tomatvinägrett
Olivvinägrett
VERDURE – DET GRÖNA BORDET
kronärtskockor, olivolja & örter
tomatsallad, balsamico,
lila basilika & picklad lök
rostad pumpa med citron-
& agavevinägrett,
gulbetor med mandelricotta &
citron- & agavevinägrett
bakade morötter med rostade kryddor,
persilja & vinäger
radicchiosallad med gorgonzoladressing
& granatäpplen
rödlök, örter & citron
Citronpicklade grönsaker
PRIMI – PASTA & RISOTTO
Pasta al forno med fänkålssalsicca, chili & tomat
Gnocchi med gorgonzola & valnötter
Tryffelrisotto
Pizza al taglio
CARNE – KÖTT FRÅN GRILLEN
Salsiccia med pärllök, rosmarin, grissida med honung & rosmarin
Kalvfrikadeller med svampsås, parmesan & persilja
Kalvtritip med ruccola & parmesan
Kycklinglår med tomatsås & parmesan
CONTORNI – TILLBEHÖR
Cavalo – Gräddstekt savoykål med salamikrisp & svartpeppar
Sedano rapa – bakad rotselleri med kastanjer, svartkål & citron- & agavevinägrett
Cavolfiore- vedugnsbakad blomkål med tryffelvinägrett
Cavolo – kålgrillad spetskål med citron, timjan & spenat
Friterad potatis med rosmarin
CONTORNI-TILLBEHÖR VARMA BORDET
Tryffelmajonnäs
Chimichurri toscano Salsa rossa
DESSERTBORDET
Glassvagn med tillbehör
Tiramisu
Tiramisu Chokladtårta med lättvispad grädde & myltade bär
Apelsin & kanelpannacotta med citrussallad
Citronmarängtartlett
Saffran & mandeltårta
Hasselnötsmousse
Chokladsalami med torkad frukt & nötter
Chokladbräck med tranbär
Chokladtryfflar
Macedonia- fruktsallad
Nötter, Godis & Konfektyr
FORMAGGIO- OSTAR MED TILLBEHÖR
Parmigiano reggiano,
Pecorino toscano
Tryffelpecorino
Ubriaco amarone
Gorgonzola Rocchetta
Ubriaco amarone